Actuele onderwerpen

Glasvezel buitengebied

update oktober 2020

Recentelijk is glasvezel in Vilsteren aangelegd. De kabels liggen bij de woningen en overige gebouwen en wordt de verdere afronding afgewacht. Er is nog geen duidelijkheid wanneer dat gaat plaatsvinden. 

 

Aandacht voor het Stuwepad

Plaatselijk Belang Vilsteren vraagt de Ommer politiek om aandacht voor het Stuwepad. Dat 1,7 kilometer lange fietspad loopt vanaf de Vilsterseweg naar de stuw Vilsteren, en ligt naast een breed zandpad. De veelgebruikte fietsroute is te smal, en Plaatselijk Belang krijgt van inwoners, maar ook van buiten, te horen dat de doorstroming een probleem is.

 

Op 5 oktober is Wethouder Bongers van gemeente Ommen langs geweest om poolshoogte te nemen. Lees hier een artikel over dit bezoek in De Ommenaar.

 

Landschap en Vechtdal in 2040

In het Vechtdal staan de komende jaren de nodige veranderingen voor de deur. Er liggen grote opgaven op het gebied van duurzame energie, woningbouw, landbouw en klimaatverandering. Op 6 oktober jongstleden heeft Berno Strootman, Rijksadviseur voor de fysieke Leefomgeving een inspirerende presentatie gegeven over de Toekomst van het Landschap van het Vechtdal op initiatief van Plaatselijk Belang Vilsteren, Soil4U/Landgoed Vilsteren en de gemeente Ommen. De presentatie van Berno Strootman kun je openen door te klikken op: Presentatie Rijksadviseur.  Het verslag van de bijeenkomst is beschikbaar via deze link