Nieuws

07 March 2018

Verkiezing

PERSBERICHT | RTV Oost komt naar Ommen met de speciale Verkiezingskaravaan

 

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan: op 21 maart mag Overijssel weer naar de stembus. RTV Oost peilt de komende weken alvast de politieke stemming in alle 25 Overijsselse gemeenten. Op maandag 5 maart 2018 tussen 9.00 en 11.00 is de karavaan in Ommen en staat de minicaravan voor het gemeentehuis.

 

De RTV Oost-verkiezingskaravaan trekt langs de 25 Overijsselse gemeenten. Op radio, televisie en via de sociale mediakanalen van RTV Oost belichten  zij elke werkdag de zaken die spelen in de desbetreffende gemeente. Partijkandidaten maar ook de kiezers kunnen voor de camera aandacht vragen voor hun lokale standpunten en politieke wensen. De bij de ‘Overijssel Kiest-minicaravan’ opgenomen filmpjes worden geplaatst op de www.rtvoost.nl/overijsselkiest  en sociale mediakanalen.  Op maandag 5 maart doet de karavaan Ommen aan. Inwoners zijn welkom om vragen te stellen in de minicaravan van 9.00 tot 11.00 uur.

 

Gemeentelijke verkiezingen 21 maart

Op woensdag 21 maart zijn de gemeentelijke verkiezingen. Elke inwoner uit de gemeente Ommen van 18 jaar of ouder ontvangt op of rond vrijdag 2 maart per post twee stempassen. Eén stempas voor de gemeentelijke verkiezingen en één stempas voor het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.  Meer informatie over de verkiezingen is te vinden op www.ommen.nl/verkiezingen. Hier is onder andere te lezen waar inwoners moeten stemmen, wat inwoners mee moeten nemen, wat het referendum inhoudt en de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen.

 

 

Mochten er vragen zijn, hoor ik het graag!

 

Met vriendelijke groet,

 

Leone Wiersma