Nieuws

03 May 2018

Burgernet nieuws.

Sneller contact met de politie via social media

Zwolle - De politie in heel Overijssel is vanaf 30 april nog sneller bereikbaar via social media. Na het succesvolle voorbeeld van agenten in Twente heeft ook het politiedistrict IJsselland een webcareteam ingericht. Iedereen kan via Facebook en Twitter tips, meldingen en vragen achterlaten. Het webcareteam staat dagelijks voor u klaar tussen 7.00 uur en 23.00 uur.

Uiteraard was het al mogelijk om te reageren via onze sociale mediakanalen, maar we konden een snelle reactie niet garanderen. We zijn een groot deel van de tijd op straat om meldingen af te handelen en boeven te vangen. In het district Twente is vorig jaar een webcareteam van start gegaan. Daardoor is er voortdurend iemand beschikbaar die online meldingen met prioriteit oppakt. Dat werkt goed. 

Mensen krijgen snel antwoord op hun vragen en geven makkelijker tips door. Bovendien is het via social media eenvoudiger om meteen een grote groep te bereiken met getuigenoproepen. Door de snelle reacties van mensen kunnen we eerder zaken oplossen. Daarom zijn we ook in IJsselland een webcareteam gestart.

Facebook en Twitter zijn extra kanalen waar we gebruik van maken. Bij spoed bel je nog steeds 112. Voor minder dringende zaken is de politie bereikbaar via 0900-8844. Op politie.nl kun je informatie vinden en aangifte doen. Heb je een vraag, een tip of andere informatie? Je kunt het vanaf nu dus ook doorgeven via social media. Hieronder staan alle accounts voor de politie in het district IJsselland. 

Facebook en Twitter-accounts politiedistrict IJsselland

Team Facebook Twitter
Zwolle Politie Zwolle POL_Zwolle
Deventer Politie Deventer POL_Deventer
Olst/Wijhe Politie Olst-Wijhe POL_OlstWijhe
Raalte Politie Raalte POL_Raalte
Hardenberg Politie Hardenberg POL_Hardenberg
Ommen Politie Ommen POL_Ommen
Dalfsen Politie Dalfsen POL_Dalfsen
Kampen Politie Kampen POL_Kampen
Steenwijkerland Politie Steenwijkerland POL_Steenwl
Staphorst Politie Staphorst POL_Staphorst
Zwartewaterland Politie Zwartewaterland POL_Zwartewl
 

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht? U kunt contact opnemen met de politie via bovengenoemde accounts of met Burgernet via burgernet.oost-nederland@politie.nl

Met vriendelijke groet,

Team Burgernet Oost-Nederland