Nieuws

26 May 2018

Belevingsvlucht vliegroutes Lelystad Airport

 

Belevingsvlucht vliegroutes Lelystad Airport

 

Op woensdag 30 mei aanstaande tussen 15.30 en 20.30 uur (met uitloop tot 21.30 uur) organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een belevingsvlucht, op verzoek van bewoners en andere betrokkenen. De vlucht is niet bedoeld om het besluit rondom Lelystad Airport te herzien. Het doel is dat bewoners van de gebieden onder de vliegroutes van Lelystad Airport het geluid van een representatief vliegtuig in hun eigen omgeving kunnen ervaren.

 

Uitgangspunt is dat de belevingsvlucht in principe alle naderings- en vertrekroutes van Lelystad één keer vliegt. Delen van de routes overlappen en daarom kan het voorkomen dat enkele punten vaker overvlogen worden. Het vliegtuig, type Boeing 737-800 van Transavia, is representatief voor de toestellen die gaan vliegen vanaf Lelystad Airport. De totale duur van de belevingsvlucht is ongeveer vijf uur.

 

Belevingsvlucht volgen

De route wordt via www.belevingsvlucht.nl vooraf bekend gemaakt, inclusief de verwachte tijdsblokken van overvliegen per gebied. De te verwachten tijdsblokken zijn afhankelijk van de daadwerkelijke vertrektijd en het baangebruik op Schiphol.

Op www.belevingsvlucht.nl kunt u via Flightradar24 de vlucht ‘real time’ volgen via internet. Via een link wordt de website van Flightradar24 geladen waarna alleen het vliegtuig van de belevingsvlucht te zien is. Ook de app van Flightradar24 kan gebruikt worden om de vlucht te volgen. Het vluchtnummer is HV051 (callsign TRA51).

 

Doorgeven beleving

Tijdens en kort na de belevingsvlucht kunnen inwoners en recreanten onder de vliegroutes hun ervaringen online doorgeven via een link op de website www.belevingsvlucht.nl. Deze online vragenlijst wordt uitgevoerd door Motivaction. De eerste resultaten worden snel na de belevingsvlucht bekend gemaakt.  

 

Meetpunten

De belevingsvlucht is bedoeld om eenmalig het geluid van een representatief vliegtuig te laten horen. Munisense, het bureau dat de geluidmetingen gaat uitvoeren, gaat op 11 locaties meten. De resultaten van deze metingen kunt u bekijken via een link op www.belevingsvlucht.nl.

 

Vervolg

Na de belevingsvlucht op 30 mei zullen de resultaten van de metingen en de beleving van de inwoners gedeeld worden met het publiek op www.belevingsvlucht.nl. Op 11 juni vindt een evaluatie van de belevingsvlucht plaats met de regiegroep. De voorzitter van de regiegroep biedt voor het zomerreces de eindevaluatie aan het ministerie aan.

 

Meer informatie

Meer informatie over de belevingsvlucht vindt u op de site www.belevingsvlucht.nl

.Afbeeldingsresultaat voor vliegtuig