Nieuws

03 December 2018

De groenste straat van Overijssel

De groenste straat van Overijssel

Heeft jouw straat verkoelende bomen tegen de zomerhitte zoals afgelopen maanden? Kleurige bloemenranden en geveltuintjes langs de huizen? Geen natte voeten bij een flinke regenbui? Of woon je vooral tussen beton en stoep en kan je straat wel wat Factor Groen gebruiken? Meld je dan met je straat voor 1 januari 2019 aan en maak kans op €20.000 euro om jullie straat te vergroenen!

Groen, groener, groenst

Dit is alweer de vierde editie van de Groen-Groener-Groenst prijsvraag die de provincie Overijssel organiseert. Overijsselse organisaties begeleiden buurtorganisaties (of voor de gelegenheid samengestelde straatcommissies) bij het maken van een plan. Dus trommel je buren op om samen te brainstormen over hoe jullie straat groener kan. Dat kan in drie categorieën: kindvriendelijkheid, biodiversiteit en klimaatbestendigheid.

De wedstrijd

Uit elke gemeente in Overijssel loten we een straat. Deze straten werken hun ontwerp, met hulp van Overijsselse organisaties, verder uit. Een vakkundige jury beoordeelt jullie groene plannen en kiest de straten uit die meedingen naar een prijs in de grote finale. In elke categorie wint één straat. Die straat krijgt €20.000 om het ontwerp uit te voeren.

Aanmelden en meer info

Meld je straat aan op www.groenstestraatvanoverijssel.nl. Hier vind je ook meer informatie over de wedstrijd.