Nieuws

01 January 2015

Goed voornemen: Glasvezel in 2015

 

OMMEN – Een aantal goede voornemens zijn wellicht al gesneuveld in de eerste week van januari, het goede voornemen om in te schrijven voor glasvezel staat hoog op het lijstje van de ambassadeurs van Vechtdal Breed.

 

“Maar zij kunnen niet bij iedereen persoonlijk op visite komen, dan zou het pas later in het jaar worden om de 60% inschrijvingen te halen die nodig is” zegt Gerrit Jan Hagedoorn. Gelukkig kan men zich eenvoudig zelf inschrijven via de website. De roze aanmeldknop staat op de hoofdpagina en men wordt eenvoudig door een keuzeprogramma geleid. “Inschrijven lukt al binnen een paar minuten” aldus Hagedoorn.

 

Om mee te tellen voor de 60% inschrijvingen kan men daarna een keuze maken uit de aangeboden pakketten en een abonnement afsluiten bij één van de providers. Voor consumenten zijn dat Canal Digitaal en Plinq. Beide leveren een basispakket die op diverse manieren uit te breiden is met persoonlijke voorkeuren. Ook is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld het huidige telefoonabonnement te laten bestaan en alleen de tv en internet via glasvezel te laten gaan.

 

De ambassadeurs merken helaas soms een afwachtende houding bij mensen die wel zeggen geïnteresseerd te zijn. “Dat is jammer” vindt Judith Sasbrink. “Als er te veel mensen afwachten en kijken wat het wordt dan wordt het helaas niets. We hebben 60% nodig om van start te kunnen. Halen we dat niet dan is er voor de mensen die later willen aansluiten vanzelfsprekend ook geen mogelijkheid. Wat dat betreft is het nu meedoen en niet afwachten wat de buurman doet…”

 

“Het bestuur van Vechtdal Breed heeft de voorzet gedaan, gesproken met de gemeente, de provincie, de providers en vele anderen. Nu is het de beurt aan de inwoners van het buitengebied. Als men glasvezel wil dan moet men nu inschrijven” zegt Bert Zandman. “Als je wilt dat er iets verandert zal je daarvoor nu zelf in actie moeten komen”.

                                                                                                                                  

“De ambassadeurs zijn gedreven vrijwilligers en zij willen graag de personen helpen die zich niet zelf kunnen inschrijven. Ze kunnen niet bij alle buurtgenoten persoonlijk langs, niet omdat zij dat niet willen, maar omdat ze dan pas in halverwege het jaar klaar zijn met de bezoekjes, en dit is te laat. De deadline van Vechtdal Breed staat op 1 maart. Hoe eerder we richting de 60% gaan hoe beter” volgens Ingrid van der Velde.

 

Een tip van Mario den Hoedt: “Zet naast het ‘meer bewegen’, ‘gezonder eten’ en andere goede voornemens ook glasvezel in je agenda. Stel het niet uit, en schrijf je in januari nog in! Dan kunnen we later dit jaar, samen meedoen op de digitale snelweg. En is het nu niet voor jezelf, doe dan uit solidariteit mee voor je (klein-)kinderen of in het belang van de leefbaarheid van het buitengebied van Ommen. Sluut an!”