Nieuws

24 April 2017

Deel uw idee met hart voor Ommen en kom naar het OmmerPodium

cid:image001.jpg@01D2B9E5.17710D60

 

 

Deel uw idee met hart voor Ommen en kom naar het OmmerPodium

 

Het OmmerPodium is een initiatief van de gemeenteraad van Ommen. Met het OmmerPodium wil de gemeenteraad van Ommen het voor inwoners, ondernemers en organisaties uit Ommen makkelijker maken om te komen met eigen ideeën, voorstellen of plannen. Het motto van het OmmerPodium is: Met hart voor Ommen. De eerste editie van het OmmerPodium heeft plaats op 10 mei vanaf 20.00 uur in de hal van het gemeentehuis. Alle inwoners uit Ommen zijn van harte uitgenodigd te komen.

Uw organisatie kan ook gebruik maken van het OmmerPodium. Uw leden natuurlijk ook. Om dat te stimuleren mag u dit bericht verder verspreiden binnen uw organisatie. Wij stellen dat zeer op prijs. 

 

Kom met úw idee!

Heeft u goede ideeën of plannen voor het verbeteren van de leefbaarheid en (sociale) voorzieningen in Ommen, zoals het realiseren van een speeltuin voor oud en jong, het opzetten van een buurt klussendienst of het laten rijden van een buurtbus. Schroom dan niet en laat het op 10 mei horen tijdens het OmmerPodium.

 

Tijdens de avond op 10 mei krijgt u de kans uw idee, plan of voorstel te laten zien aan de leden van de gemeenteraad. Hoe u dit doet is aan u. Het kan bijvoorbeeld met een digitale presentatie, een filmpje, een vraaggesprek, een toneelstuk, een toespraak of zelfs met een flashmob. Bij het voordragen van uw voorstel geeft u ook aan wat u zelf kunt betekenen als gaat om de uitvoering en de financiën rondom uw idee. Na uw presentatie gaat u in gesprek met de gemeente om te kijken wat de kansen en mogelijkheden zijn en hoe de gemeente u hierbij (indien nodig) kan ondersteunen. 

 

De raadswerkgroep participatie van de Ommer gemeenteraad heeft dit initiatief omarmd en organiseert nu namens de gemeenteraad de eerste bijeenkomst op 10 mei

 

Aanmelden

Inwoners, ondernemers en organisaties die op 10 mei tijdens de eerste editie van het OmmerPodium een initiatief, voorstel of idee willen presenteren, kunnen zich aanmelden via griffie@ommen.nl. Iedereen die het leuk vindt om mee te denken en mee te discussiëren tijdens OmmerPodium is woensdagavond 10 mei om 20.00 uur van harte welkom in de hal van het gemeentehuis in Ommen. Inloop vanaf 19.30 uur.

 

Kijk voor meer informatie op: www.ommen.nl/ommerpodium

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

raadswerkgroep participatie,

Alice Makkinga, voorzitter